Когато вземате решение да локализирате продуктите си, дизайнът е един от основните фактори и по-точно, доколко той позволява сайтът да бъде локализиран. Интернационализацията е процесът, при който се разкриват функции и структури на продукта, които могат да доведат до потенциални проблеми при създаването на многоезични версии. Това е процес, който изгражда или променя вече съществуващ продукт по такъв начин, че да се използва на много езици и да се продава в различни страни. Извършва се, за да може продуктът да бъде локализиран. Резултатът от този процес е безпроблемното управление на информацията на няколко езика.

Интернационализацията е от решаващо значение при планирането на продукта и трябва да се има предвид, когато продуктът е в процес на проектиране. Това ще намали работата на нашия екип, съответно и вашите разходи за интернационализация.

Правилната интернационализация може да намали разходите ви. Производители на софтуер са установили, че почти 50% от всички разходи за поддръжка са дошли от потребителите на международните пазари, които не могат да разбират документацията на чужд език.

За да придобиете по-ясна представа какво всъщност е това, представете си, че вашата фирма притежава софтуерен продукт, който се търси в целия свят. За да навлезете на чуждите пазари, клиентите трябва да ви разбират, без да полагат усилия, т.е. вие трябва да достигнете до тях на техния език. Вашият екип започва разработка на многофункционален сайт или софтуер. Тук е моментът, в който се прави интернационализацията и трябва да се обърне внимание на следното:

  • Кодиране
  • Достатъчно широки диалогови прозорци, заради текстовото разширение
  • Размери на банери
  • Графични схеми
  • Бутони, помощни менюта, бързи клавиши
  • Двубуквени кодове (например: en-GB, en-US, en-CA)
  • Поддържане на различни формати за дата, час и валута
  • Входяща и изходяща функционалност, която подкрепя различни набори от символи (включително двубайтови знаци за азиатския пазар)
  • Възможност да се чете от ляво на дясно или от дясно на ляво (за арабските клиенти)

 

Свържете се с нас още днес на имейл или телефон +359(2)9433507, за да разберете как можете да подобрите възвръщаемостта на инвестициите си (ROI) за превод и локализация. Потърсете ни, с удоволствие ще обсъдим и реализираме вашия проект.