Писмени преводи – комбинация от езикова компетентност и специализирани познания

 

translationsПреводът е много повече от преобразуване на съдържание от един език на друг. Необходими са креативност и много добри познания в областта, в която се превежда. Нашите екипи от преводачи и редактори разполагат и с двете. Качествените преводи са резултат от тази комбинация.
Едно от големите предизвикателства при превода на многоезична документация е да се запази яснотата, консистенцията и точността на текста. Често клиентите се сблъскват с неточни, и неправилно преведени текстове. За да избегнете това, Уники ви предлага:

Квалифицирани преводачи и редактори с богат опит

Преводите се извършват от преводачи с дългогодишен опит в съответната област, които превеждат на родния си език. Това гарантира възможно най-високото качество на преводите. Специализирани сме в следните индустрии: автомобили, софтуер и ИТ,  право, енергетика, финанси, индустрия и машиностроене, науки за живота и биотехнологии, туризъм и развлечения, маркетинг и реклама, телекомуникации.

Превод с най-новите технологии

Използваме най-съвременните технологии за превод, наложени от преводаческата индустрия, които ни помагат оптимално да ръководим процеса и да подобряваме последователността на преводите и използваната терминология.
Използването на преводаческа памет и системи за управление на терминологията позволява  многократно използване на вече преведени части от текста, цели изречения и терминология от предишни проекти. Това значително намалява разходите и времето за превод.

Предимства на преводните памети

  • Много често по проектите с голям обем работи цял екип от преводачи. Използването на преводни памети гарантира единство на употребените в текста дефиниции, термини и изрази.
  • Значително намаляване на разходите за дългосрочни проекти, които изискват редовно обновяване с използване на вече съществуващ превод.
  • Гаранция за използването на предпочитаната и най-нова терминология.
  • Намаляване на сроковете за превод без компромис с качеството.

 

Вашите предимства, ако изберете да работите с Уники

 

  • Намаляване на времето и разходите за превод без компромис с качеството – използваме най-съвременните технологии за превод, които съкращават времето за превод и намаляват разходите
  • Запазване на терминологичното единство на текста – използваме преводачески памети и системи за управление на терминологията, гарантиращи терминологичното единство на текста
  • Квалифицирани преводачи – работим само с висококвалифицирани екипи от преводачи, носители на езика, с опит в съответната терминологична област, които гарантират оптимално качество
  • Използване на вече съществуващи преводи – значително намаляване на разходите за дългосрочни проекти, които изискват редовно обновяване с използване на вече съществуващ превод

 

Свържете се с нас още днес на имейл или телефон +359(2)9433507, за да разберете как можете да подобрите възвръщаемостта на инвестициите си (ROI) за превод и локализация. Потърсете ни, с удоволствие ще обсъдим и реализираме вашия проект.